Eziyetin Lezzetleri adlı söyleşimiz 19 Mart’ta

21. Yüzyılın Uygarlık Gündemi: Türcülük ana temasına odaklandığımız Çankaya Felsefe Söyleşilerinin üçüncü sezonunun beşinci oturumuna Eziyetin Lezzetleri başlığıyla devam ediyoruz.

Özel Varlık Anadolu Lisesi ve Goethe Institut Ankara işbirliğinde yürütmeye devam ettiğimiz etkinliğimizin bu bölümdeki konuğu Ankara Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Koyuncu

Hangi argüman zinciri insanların diğer hayvanlardan daha değerli olduğunu haklı çıkarabilir? Hak, sadece insana ilişkin bir kavram mıdır? İnsan-insan ilişkilerine hapsedilmiş bir etikle daha yaşanır bir dünya kurulabilir mi? Şefkat kavramından yoksun ekonomi-politik yaklaşımlarla adaletsizlikler ortadan
kaldırabilir mi? Hangi lezzet uğruna acının ve eziyetin doğallığından söz edilebilir? İnsanların var ettiği kentler, sokaklar sadece insanların mı yaşam alanıdır? Özne nedir, dünyanın özneleri kimlerdir? Veganizm bir ütopya mıdır, yoksa bizzat insanın ve diğer canlı türlerinin varlığını sürdürmesi için bir zorunluluk mu?

Sezon boyunca sekiz oturumun gerçekleştirileceği söyleşi dizimizin dördüncü oturumu 19 Şubat Cumartesi saat 14.00’da Goethe Institut Ankara Konferans Salonunda yapılacaktır.

Söyleşi dizimizin tüm alt başlıkları şu şekilde:

  1. Türcülüğün Argüman Dilenciliği
  2. İnsan Dışı Hayvanlar ve Haklar
  3. Etiğin Anatomisi
  4. Şefkatin Ekonomi-Politiği
  5. Eziyetin Lezzetleri
  6. Evi Sokak Olan Hayvanlar
  7. Öznelerin Yaşamı
  8. Vegan Bir Dünya: Ütopya mı, Zorunluluk mu?

Etkinlik Künyesi

Düzenleyenler

  • Felsefe Kültür Sanat Derneği
  • Özel Varlık Anadolu Lisesi
  • Goethe Institut Ankara

Konuşmacılar

  • Doç. Dr. Emre Koyuncu | Ankara Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi

Moderatör

  • Hatice Bilge Coşkun-Apaydın | FKSD Yönetim Kurulu Üyesi

Tarih ve Saat

  • 19 Mart 2022 Cumartesi | 14.00 

Adres

  • Goethe Institut Ankara Konferans Salonu | Atatürk Bulvarı Nu. 131, 06640 Bakanlıklar, Çankaya, Ankara