AtölyeDuyuru

Akademia-XI: Martin Heidegger Metinleri

FKSD’nin kuruluşundan itibaren devam etmekte olan Akademia atölyesi çalışmalarımızda bu sezon Martin Heidegger metinlerine odaklanıyoruz. Türkiye’de filozofun metinlerinin tanınması, incelenmesi ve irdelenmesinde önemli katkıları olan Ankara Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Rufayi Turan‘ın koordinatörlüğünde yürütülecek çalışmalarımıza katılım taleplerinizi aşağıdaki form üzerinden tarafımıza iletebilirsiniz.

Başvuru sürecinin tamamlanması nedeniyle buradaki form kaldırılmıştır.

21. yüzyılın en önemli iki filozofundan biri olarak gösterilen Heidegger’in metinlerine yönelik irdelemelerin yapılacağı atölyemiz yalnızca 24 kişinin katılımına açık olup katılım taleplerinde sırasıyla FKSD üyeleri, felsefe bölümü öğrencileri ya da mezunlarına öncelik tanınacaktır.

İlk toplantısı 1 Aralık 2022 Perşembe 19.30 – 21.30 saatlerinde yapılacak atölye, iki haftalık aralarla perşembe akşamları yürütülecek oturumlarla sürdürülecektir. Atölyeye ilişkin tüm toplantılar FKSD ofisinde gerçekleştirilecektir. Atölyeye katılım için son başvuru tarihi 26 Kasım 2022‘dir.

En az 8 toplantının yapılması beklenen atölyede üzerinde durulacak konular şu şekildedir:

  • Devlerle Tanrıların Savaşı: Varlığın Yazgısı, Sürgün Düşünceler
  • Varlığın Uzamsal-Zamansal Açılımında Doğru: Dasein’ın Varlık Sorununu Yüklenişi
  • Varlık ve Zaman’ın Düşünsel İzleği
  • Felsefî Logos’ta Kesinti: Poetik Düşünceye Sıçrayış